MINIBIBLIOTECA[H]


[H]LGBTQ+UNITED Brașov

IUBIREA DIN OGLINDĂ – Despre sex și identitate

Autor: Volum coordonat de Tatiana Niculescu, Texte de George Bălan, Andrei Pleșu, Martin S. Martin, Gabriel Liiceanu, Petru Creţia, Michael Fieger, Victor Bărbulescu, Tarciziu Șerban Adam, Emanuel Conţac, Teodor Baconschi, Florin Buhuceanu, Constantin Necula, Wilhelm Tauwinkl, Domnica Petrovai, Andrei Șerban, Florentina Ionescu, Cristi Danileţ

Disponibilă
Notă informativă MiniBiblioteca[H]

Hello dear reader!

MiniBiblioteca[H] este un proiect de suflet susținut de comunitatea LGBTQIA+ națională pentru comunitatea noastră locală.

Materialele pot fi împrumutate doar în orașul Brașov și vor fi predate personal de către un membru al echipei [H]. Detaliile de predare-preluare vor fi stabilite de comun acord cu cititorul.

Înainte de toate vă rugăm să aveți grijă de materialele împrumutate. Acestea au fost donate din toată inima pentru a fi citite de cât mai mulți oameni interesați. O parte din sufletul nostru, al comunității, se află în aceste cărți.

Pentru a împrumuta un material sau un set de materiale, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la echipa [at] hlgbtqunited.ro, prin formularul de contact sau pe rețelele de social media iar noi vă vom răspunde în cel mai scurt timp. 😀

 

IMPORTANT PENTRU CITITORI

Puteţi păstra materialele împrumutate timp de 3 săptămâni în care noi vă dorim și sperăm că veți avea o lectură cât mai plăcută și/sau utilă!

În caz de întârziere vă rugăm să ne anunțați cu minim trei zile înainte de expirarea termenului de restituire, prin canalele de comunicare de la momentul împrumutării materialului/lor.  Perioada de împrumut poate fi prelungită doar o singură dată.

Materialele împrumutate pot fi restituite şi de către o altă persoană. Vă rugăm să anunțați modificarea prin canalele menționate mai sus.

Dacă unul dintre materialele dorite este împrumutat în momentul solicitării, puteţi face o rezervare. Vă vom anunța când materialul devine disponibil iar acesta va fi păstrat pentru voi timp de cinci zile lucrătoare. Dacă nu ne contactați pentru preluarea acestuia în termenul menționat, materialul va fi repus în circulaţie.

Restituirea materialelor se face numai în set complet. Cititorii se obligă să restituie materialele împrumutate la timp şi să le înlocuiască în cazul deteriorării sau pierderii lor.

Cititorul este responsabil atât de comunicarea corectă și completă a datelor sale de contact, cât și de buna funcționare a echipamentelor de comunicare (telefon/calculator/tabletă etc.).

Despre încălcarea drepturilor de autor vă puteți informa cu drag aici: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/7816

 

Mulțumim din inimă pentru timpul acordat acestei note informative! <3

PACE,
Echipa [H]

„Ideea acestei cărți a pornit de la un dialog epistolar între doi scriitori: Andrei Pleșu și George Bălan. Apărându-și fiecare felul lui de a fi, ei pledează ori pentru iubirea dintre bărbat și femeie, care încheagă cupluri heterosexuale și familii, ori pentru iubirea între parteneri de același sex, care cer drepturi civile și religioase. În jurul acestui nucleu am adunat păreri pro și contra, abordări istorice, hermeneutici literare, amintiri, ilustrări biblice, mărturii personale, deslușiri legislative. Iubirea din oglindă este, până la urmă, o poveste despre cum se construiește o identitate din cine credem că suntem, din imaginea celorlalți despre noi, din lecturile noastre, din iubiri și fantasme, din fricile și din instinctele care pândesc în noi. Această carte se adresează deopotrivă heterosexualilor și homosexualilor, nouă, tuturor, căci fiecare în felul nostru jinduim să iubim și să fim iubiți.” Text de Tatiana Niculescu

„De câte ori, de-a lungul istoriei, omenirea s-a organizat ca turmă, cruzimea și excluderea au dictat regula comportării față de cei puțini care nu erau la fel ca ceilalți. Nimic nu poate fi mai asupritor decât teroarea numărului mare. Așa încât e bine că ne rușinăm azi de ce le-am făcut noi, «oamenii normali», celor din stirpea lui Oscar Wilde sau a lui Alan Turing. Numai că, în exuberanța «ieșirii la lumină», a părăsirii catacombelor în care «celălalt eros» a fost obligat să se ascundă secole la rând, n-ar strica să găsim de astă dată acea cumințenie a minții care să ne împiedice să ajungem, cu o vorbă a lui Pascal, la o nouă «dereglare a oamenilor».“ Text de Gabriel Liiceanu

ABONEAZĂ-TE!


[H] BRAȘOV

NEWSLETTER