EVENIMENTE[H]


[H]LGBTQ+UNITED Brașov

Lansare Spații Aparte | Viața Socială & alte Spații by Alex Z.

[H]LGBTQ+UNITED Brașov

Lansare Spații Aparte | Viața Socială & alte Spații by Alex Z. | Brasov Pride 2023

28

MAI

2023

16:30 – 20:00

Lansare Spații Aparte | Viața Socială & alte Spații by Alex Z.

Locație

Brașov

Duminică, 28 mai, vă invităm cu drag la Ora0 [De Mijloc 133], la un eveniment foarte fain: lansarea de carte Spații Aparte și discuții cu comunitatea by Alex Zorilă.

 

Partea I

Spații Aparte este o carte activistă, care îmbină trecutul cu prezentul comunității lesbienelor, bisexualelor, pansexualelor, asexualelor, femeilor trans, etc. din România, pentru care autoarea a scris, a căutat materiale și a intervievat persoane dintr-o lipsă puternică de informații și de vizibilitate.

În cadrul lansării de la Brașov vom discuta despre capitolul “Viața socială” din carte. Acest capitol abordează tema relațiilor de prietenie și comunitate dintre femei, lesbiene, bisexuale, pansexuale, asexuale, femei trans, etc., cât și relațiile noastre cu spațiile comunitare, prin materiale de arhivă, interviuri și texte personale.

Discuția va fi una liberă, cu participantx la eveniment. Aceasta va fi moderată de Alex Zorilă (activistă lesbiană, autoarea cărții) și le va avea ca invitate pe:

Mihaela Pop, femeie lesbiană și Georgi Țucan, persoană non binară care iubește femeile. Ambele sunt persoane activiste pentru drepturile omului, în special pentru cele ale comunității LGBTQ+.

 

Partea a II-a

În cadrul părții a 2-a a evenimentului, acesta se va transforma într-o întâlnire comunitară care va avea ca scop maparea nevoilor comunității LBTQIA+. Împreună vom crea harta queer a orașului Brașov, o hartă fictivă, care ne va ajuta să înțelegem nevoile și dorințele comunității noastre de lesbiene, bisexuale, pansexuale, asexuale, femei trans, etc. specifice Brașovului.

 

Citat din carte:

Discriminarea negativă specifică a lesbienelor

…pentru invizibilitatea lor în mișcarea de afirmare LGBT

Invizibilitatea lesbienelor în mișcarea largă LGBT este un fapt real, evident.

Fără a pretinde că sunt identificate, aici și acum, cauzele acestei invizibilități, un fapt este la fel de real și de evident: lesbienele sunt, de cele mai multe ori, culpabilizate pentru nereușitele lor.

Aceasta este o culpabilizare a victimei, invizibilitatea fiind, în fapt, o consecință a statusului marginalizat, oprimat, stigmatizat și dublu-discriminat al lesbienelor într-o societate, exact ca urmare a asumării identității de lesbiană.

Suportând efectele psihice ale distrugerii stimei de sine și încrederii în sine, ca și pe cele sociale, de excludere, marginalizare, oprimare sub diferite forme, invizibilitatea devine o realitate incontestabilă, în care victimele suportă consecințele discriminării lor negative.

Citat din „Discriminarea negativă specifică a lesbienelor”, Revista Identități, 2003, supliment special, p. 17.

 

După eveniment, să nu vă faceți planuri! Tot la Ora0, va fi prima seară în care veți putea vizita expoziția “Studentx în România” by Identity.Education. More details about the event here.

 

Vă așteptăm cu drag!

 

_______________

 

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți? Vrei să susții Brașov Pride 2023? 

Venim în ajutorul tău cu câteva idei. 

🔽🔽🔽

_______________

░F░O░L░L░O░W░ ░U░S░ 

Urmărește rețelele/website-ul nostru & TransCore pentru updates, events & more. 🔎

_______________

░S░u░s░ț░i░n░e░ ░B░r░a░ș░o░v░ ░P░r░i░d░e░ ░2░0░2░3░!░ 🏳️‍🌈

Orice contribuție financiară, oricât de mică ar fi, va ajuta enorm la organizarea activităților și evenimentelor din acest an. Cu sprijinul tău vom acoperi costurile pentru chirie locații, aparatură etc. 

Poți susține Brașov Pride făcând o donație cu mențiunea “Donație Brașov Pride 2023”:

  • în contul IBAN: RO35 BREL 0005 5036 7554 0100, beneficiar Roxana Maria Bratu (responsabil financiar Brașov Pride și membru fondator [H] Brașov).
  • sau folosind linkul revolut.me/roxanamariabratu.
  • sau direct în aplicația Revolut, folosind username @roxanamariabratu.

_______________

░S░H░A░R░I░N░G░ ░I░S░ ░C░A░R░I░N░G░

Poți contribui fantastic prin distribuirea postărilor pe diverse canale. Inițiativa ta contează! 👍

Ai întrebări? Scrie-ne și îți vom răspunde în cel mai scurt timp. 

 

PACE & #loveislove

[H] Brașov & TransCore

 

Brașov Pride 2023 este organizat de [H] Brașov în parteneriat cu TransCore, cărora le mulțumim din inimă pentru toată susținerea și implicarea în activitățile comunității brașovene! 🏳️‍⚧️

Mulțumim din inimă tuturor celor care ne sunt alături și ne susțin, atât local cât și național!

Femeile se Implică | Amural | Artburg | Ora0 | Sâmbure | Litera 9

MozaiQ | Accept | Identity.Education | Centrul de Resurse Juridice | ACTEDO | SENS POZITIV | BKFR

We 💞 U!

 

––––

#savethedate #brasovpride #hbrasov #transcore #spatiiaparte #ora0


[H]LGBTQ+UNITED Brașov

ABONEAZĂ-TE!


[H] BRAȘOV

NEWSLETTER