EVENIMENTE[H]


[H]LGBTQ+UNITED Brașov

Luna Istoriei LGBT la Brașov – Lectură queer cu Cenaclul X @ Q Haus

[H]LGBTQ+UNITED Brașov

Luna Istoriei LGBT la Brașov - Lectură queer cu Cenaclul X | 16.10.2022 @ 16:00

16

OCTOMBRIE

2022

16:00 – 20:00

Luna Istoriei LGBT la Brașov – Lectură queer cu Cenaclul X @ Q Haus

Locație

Brașov

Duminică, 16 octombrie, de la ora 16, vă invităm la Q Haus (str. De Mijloc, nr. 104A) alături de o parte dintre membrx Cenaclului X la o după-amiază de lecturi queer! 🏳️‍🌈
 
Împreună vom explora trăirile, experiențele, realitățile și ficțiunile queer ale membrxlor cenaclului – în care, sperăm noi, vă veți regăsi, sau care vă vor reanima focul revoluționar interior.
 
Vor citi (fizic sau virtual):
Oana Ciobanu
Yigru Zentil
Ceza Bularca
Flavius Sindie
Oana Ungureanu
Maria Martelli
Nóra Ugron
Corina Andreea Preda
Gabriela Diana Oprea
 
Vă așteptăm și suntem nerăbdătoarx să împărțim un spațiu mai blând și mai sigur, unde ne putem face vocile auzite și ne putem alina reciproc.
 
*
 
Cenaclul X funcționează pe principiile feminismului intersecțional și teoriilor queer, refuzând astfel competiția, toxicitatea și uniformizarea. Înființat în primăvara lui 2021, Cenaclul X, numără peste 60 de persoane queer de pe întreg spectrul LGBTQIA+, de vârste, genuri și etnii diferite din mai multe orașe din România, plublicatx sau nepublicatx, care au în comun dorința pentru scris, setea de autoreprezentare și dorința de apartenență la o comunitate queer politică. Dorim să ocupăm spațiu în literatura română, să ne relatăm experiențele, să ne prezentăm viziunile asupra acestei lumi și societăți care adesea ne marginalizează, invizibilizează, respinge. De ce Cenaclul X? Pentru că nu credem în binaritate, iar X este un substituent lingvistic-social și un simbol al rezistenței în fața oricărei categorisiri.
 
Poezia noastră este o poezie a revoltei, a furiei, a (in)justiției, a contrastului.
Ceea ce nu înseamnă că e lipsită de sensibilitate, lirism, duioșie.
Este o poezie eminamente politică, pentru că a exista ca persoană queer, a împărtăși din valorile și experiențele tale, e un act politic. Mai mult de atât, credem că queerness-ul nu este doar un termen umbrelă pentru identități LGBTQIA+, ci este și o poziționare asumată anti-capitalistă și anti-autoritară, precum și anti-normativitate.
 
Link event Facebook: https://fb.me/e/4uyVOqJSo
 
Vă mulțumim că scrieți istoria queer a Brașovului împreună cu noi și vă așteptăm cu drag la Q Haus (de Mijloc 104a)!
Cenaclul X / TransCore / [H] Brașov
____________
#savethedate #lgbthistorymonth2022 #lunaistorieilgbtbrasov #qhausbrasov #humansunited #transcore #art200 #visssual #cenaclulx

[H]LGBTQ+UNITED Brașov

ABONEAZĂ-TE!


[H] BRAȘOV

NEWSLETTER