EVENIMENTE[H]


[H]LGBTQ+UNITED Brașov

Open doors: expo inVIZIBIL#2 @ Q Haus

[H]LGBTQ+UNITED Brașov

30

NOIEMBRIE

2022

16:00 – 19:00

Open doors: expo inVIZIBIL#2 @ Q Haus

Locație

Brașov

Miercuri, 30 noiembrie, vă așteptăm cu drag la Q Haus [De Mijloc 104A], între orele 16:00 și 19:00, la deschiderea expoziției inVIZIBIL#2 by Asociația ACCEPT România🏳️‍⚧️
Program vizită inVIZIBIL#2
01.12: între orele 15:00 și 18:00
02.12 – 06.12: între orele 14:00 și 16:00
07.12: între orele 15:00 și 17:00
***************************************
inVIZIBIL#2
Studiile arată că în România trăiesc aproximativ 120.000 de persoane trans, dar din cauza discriminării, homofobiei și transfobiei existente în societate, aceste persoane nu se pot afirma în totalitate.
Acest proiect fotografic, demarat de către Gabriel Gherman, în calitate de curator, alături de fotograful Florian-Mihail Păun, aduce în atenția publicului spectator imagini din comunitatea trans din România.
Anul acesta, conceptul de la care am pornit este body positivity. Astfel, 10 persoane au avut curajul de a expune părți ale corpurilor lor trans de care au ajuns să se bucure după un drum lung și uneori poate că anevoios prin tranziție dar și prin viață.
Aceste portrete exprimă într-o manieră artistică relația dintre persoană și corp, arătând totodată diversitatea fiecăruia și punând accentul pe faptul că fiecare persoană este unică.
Curajul persoanelor fotografiate de a se deschide față de public prin intermediul fotografiilor reprezintă un pas înainte spre creșterea vizibilității comunității, dar și un punct pe harta temporală a istoriei queer din România.
Dorim ca generațiile prezente să se simtă în siguranță să se exprime liber prin orice mediu doresc, inclusiv cel vizual. Vrem ca generațiile viitoare să fie inspirate și să tindă către o viață mai bună și să aibă curajul să ceară mai mult de la societate. “inVizibil” este o sintagmă ce combină cele două laturi ale experienței trans din România: lupta dintre idealul de a naviga spațiile publice fără a fi constant privit, examinat sau hărțuit și dorința de a fi vizibil pentru a oferi speranță celor ce nu-și pot face coming out-ul.
Grafică de Alex Petrican.
***************************************

[H]LGBTQ+UNITED Brașov

ABONEAZĂ-TE!


[H] BRAȘOV

NEWSLETTER