EVENIMENTE[H]


[H]LGBTQ+UNITED Brașov

Screening și discuție just wondering… cu Maria Martelli și oana ungureanu @ Q Haus 🏳️‍🌈

[H]LGBTQ+UNITED Brașov

23

IUNIE

2023

19:00 – 21:30

Screening și discuție just wondering… cu Maria Martelli și oana ungureanu @ Q Haus 🏳️‍🌈

Locație

Brașov

✨ Vineri, 23 iunie @ Q Haus [str. De Mijloc, nr. 104A], vă invităm la screening-ul a două filme scurte de la 𝗷𝘂𝘀𝘁 𝘄𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴…
Vom viziona video-eseul „Dincolo de speciism, dincolo de umanism, dincolo” (22 min) și filmul animat „we fly, we crawl, we swim – a short film about climate justice” (23 min), după care vom avea timp pentru o discuție în comunitate despre antispeciism, justiție climatică și queerness în mișcările pentru eliberarea animalelor, cu 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮 𝗠𝗮𝗿𝘁𝗲𝗹𝗹𝗶 (just wondering…) și 𝗼𝗮𝗻𝗮 𝘂𝗻𝗴𝘂𝗿𝗲𝗮𝗻𝘂 (Mad Pride).
📽 În „Dincolo de speciism, dincolo de umanism, dincolo”, se ridică întrebarea dacă putem gândi și acționa dincolo de speciism? Posibil, dar pentru asta, trebuie să ne uităm înapoi, la ce ne-a adus aici. Acest video ne spune o poveste: povestea Omului care s-a văzut pe sine ca fiind diferit de toate celelalte animale, separat de toată natura. Inspirat de teorii postumaniste, feministe, queer, antirasiste și antiabiliste, acest video-eseu încearcă să imagineze multiple viziuni pentru viitorul antispeciismului.
📽 „we fly, we crawl, we swim – a short film about climate justice” este un scurtmetraj animat care explorează diferite idei despre justiție printr-o perspectivă anti-speciistă. Filmul ia în considerare concepte din literatura despre justiția de mediu, ecologia politică, filosofia politică, postumanism, studiile critice despre animale, cât și din gândirea anti-speciistă în general. Scopul său principal e de a căuta posibilități pentru a face justiție climatică împreună cu alte animale.
➡ Open doors – 19:00
➡ just wondering… screening și discuție – 20:00 – 21:30
𝗷𝘂𝘀𝘁 𝘄𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴… este un proiect colectiv de creație ce produce video-eseuri teoretice și filme scurte, animate, speculative și critice la statu-quo. Filmele explorează antispeciismul, postumanismul, justiția de mediu, climatică și socială. Colectivul este format din Aron Nor, cercetător și regizor, Mina Mimosa, artistă vizuală și ilustratoare, și M. Martelli, scriitoare și cercetătoare-activistă.
Se you soon @ Q Haus! ✌️🏳️‍🌈
Mai multe detalii despre event @ https://fb.me/e/WXhkvLnz
––––––––
Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți? Vrei să susții Brașov Pride 2023?
Venim în ajutorul tău cu câteva idei.
🔽🔽🔽

░F░O░L░L░O░W░ ░U░S░ 

Urmărește rețelele/website-ul nostru & TransCore pentru updates, events & more. 🔎

░S░u░s░ț░i░n░e░ ░B░r░a░ș░o░v░ ░P░r░i░d░e░ ░2░0░2░3░!░ 🏳️‍🌈

Orice contribuție financiară, oricât de mică ar fi, va ajuta enorm la organizarea activităților și evenimentelor din acest an. Cu sprijinul tău vom acoperi costurile pentru chirie locații, aparatură etc. 

Poți susține Brașov Pride făcând o donație cu mențiunea “Donație Brașov Pride 2023”:

  • în contul IBAN: RO35 BREL 0005 5036 7554 0100, beneficiar Roxana Maria Bratu (responsabil financiar Brașov Pride și membru fondator [H] Brașov).
  • sau folosind linkul revolut.me/roxanamariabratu.
  • sau direct în aplicația Revolut, folosind username @roxanamariabratu.

░S░H░A░R░I░N░G░ ░I░S░ ░C░A░R░I░N░G░

Poți contribui fantastic prin distribuirea postărilor pe diverse canale. Inițiativa ta contează! 👍

Ai întrebări? Scrie-ne și îți vom răspunde în cel mai scurt timp. 

 

PACE & #loveislove

[H] Brașov & TransCore

 

Brașov Pride 2023 este organizat de [H] Brașov în parteneriat cu TransCore, cărora le mulțumim din inimă pentru toată susținerea și implicarea în activitățile comunității brașovene! 🏳️‍⚧️

Mulțumim din inimă tuturor celor care ne sunt alături și ne susțin, atât local cât și național!

Femeile se Implică | Amural | Artburg | Ora0 | Sâmbure | Litera 9

MozaiQ | Accept | Identity.Education | Centrul de Resurse Juridice | ACTEDO | SENS POZITIV | BKFR

We 💞 U!

 

––––

#savethedate #brasovpride #hbrasov #transcore #qhaus


[H]LGBTQ+UNITED Brașov

ABONEAZĂ-TE!


[H] BRAȘOV

NEWSLETTER