ANTIDISCRIMINARE


[H]LGBTQ+UNITED Brașov – ANTIDISCRIMINARE

Asistență juridică gratuită pentru persoanele LGBTQ+

ACTEDO - Rețeaua de Avocați Pro Bono pentru Drepturile Omului

Ești persoană LGBTQ+ și te confrunți cu cazuri de hărțiure la locul de muncă, violență și discriminare motivată de ură, discursuri instigatoare la ură sau alte situații care îți încalcă drepturile fundamentale? Contactează ACTEDO pentru a solicita asistență juridică gratuită.

Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO) este o organizație non-guvernamentală înființată cu scopul de a promova drepturile fundamentale și egalitatea de gen și de a acționa împotriva încălcărilor drepturilor omului. Rețeaua Pro Bono pentru Drepturile Omului, proiect demarat de ACTEDO în 2014, este singurul centru de asistenţă juridică pro bono din România, specializat pe drepturile omului, și are ca scop facilitarea accesului la justiție al grupurilor vulnerabile din România, atunci când drepturile lor fundamentale au fost încălcate.

ACTEDO colaborează cu aprox. 100 de avocați din peste 20 de județe din România, aceștia fiind dispuși să își ofere expertiza, în mod gratuit, în scopul facilitării accesului la justiție al persoanelor din grupuri vulnerabile și progresului în ceea ce privește implementarea drepturilor victimelor infracțiunilor. Până în prezent, prin intermediul Rețelei Pro Bono pentru Drepturile Omului, peste 350 de persoane din grupuri vulnerabile au găsit aici spirjinul de care aveau nevoie pentru a-și apăra drepturile, în probleme precum: discriminare, accesul la educație al copiilor cu dizabilități, evacuări forțate, violență domestică, hărțuire sexuală ș.a.

Pentru a solicita asistență juridică pro bono, accesează http://probono.actedo.org/ro/solicita-asistenta-juridica-pro-bono/.  Mai multe informații despre cele mai recente proiecte demarate de ACTEDO sunt disponibile pe site-ul https://actedo.org/ro/.

ABONEAZĂ-TE!


[H] BRAȘOV

NEWSLETTER